> nieuws

Nieuws

 
28 februari 2021

HOU VOL | 2e ZONDAG

Tekst en filmpje: Jorn den Hertog

‘Soms heb ik het nodig om even in slow motion te leven’ - Jorn

Vind jij het ook zo lastig om te wachten? Als je je computer opstart of als je een berichtje stuurt aan een vriend, en je krijgt maar geen antwoord? Misschien herken je dit wel. Ongeduldig zijn. Hoe kunnen we leren om geduldiger te zijn, om te vertragen? In het filmpje ‘Slow Motion’ laat Jorn den Hertog zien hoe dat kan. Jorn is jongerenwerker bij de Arboretumkerk in Wageningen.

 


Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Vandaag is het zondag en stoppen we even met tellen. De zondagen worden apart geteld. Vandaag is het de tweede zondag van de 40-dagentijd.

Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. Op de zondagen staan we stil bij bijbelverhalen, waarin ‘volhouden’ ook een rol speelt.

We nodigen je uit om de berichten van dit project te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol


Terug