> nieuws

Nieuws

 
25 februari 2021

HOU VOL | DAG 8

Verhalen helpen ons om vol te houden. In de 40-dagentijd vertellen we daarom uit de bijbel. Maar er zijn ook ander boeken die belangrijk voor je kunnen zijn. Vandaag vertelt Hazem hoe het boek De Kleine Prins van Saint-Exupéry al zijn hele leven met hem mee reist.

De kleine prins uit Aleppo
Lees hier het bijzondere verhaal van Hazem Darwiesh 
De kleine prins uit Aleppo | Column Hazem Darwiesh (zie vluchtelingenwerk.nl)

Vraag?
Heb jij ook een verhaal dat met je meereist en dat steeds meer betekenis krijgt naarmate je ouder wordt? Laat het ons weten.

Meer info
Ben je nieuwsgierig geworden naar het verhaal? De Kleine Prins is geschreven door Saint-Exupéry. Er is ook een mooi luisterboek ingesproken door Bas Westerweel en er is een tekenfilm van gemaakt.
Wil je meer verhalen lezen van Hazem Darwiesh? Dat kan. Op vluchtelingenwerk.nl kun je al zijn columns vinden.

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol


Terug