> nieuws

Nieuws

 
22 februari 2021

HOU VOL | DAG 5

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van kinderen en tieners uit het hele land. Hoe houden zij het vol? Vandaag vertelt Froukje (13 jaar) uit Utrecht hoe zij zichzelf weet op te vrolijken in moeilijke tijden.

'Ik zit nu in de eerste klas en heb thuis onderwijs. Soms ben ik er sip van dat we zoveel thuis zitten, maar gelukkig niet vaak. We hebben mijn kamer opnieuw ingericht en daar ben ik erg blij mee. M'n bed is verplaatst en ik heb kussens en dekens gekocht. We gaan ook nog de muur schilderen. Mijn kamer is nu veel mooier, en het leukste vind ik dat ik het allemaal helemaal zelf heb bedacht. 

'Als ik sip ben ga ik vaak in mijn kamer zitten en dan komt mijn kat Sushi meestal naar me toe. Dan knuffelen we. Sushi maakt me 's ochtends ook wakker met z'n neus tegen mijn gezicht en komt dan naast me liggen tot ik helemaal wakker ben. Dan begint de ochtend meteen al fijn. Ik knuffel ook heel graag met mijn babynichtje. Sinds een maand passen wij thuis elke week een keer op haar op. Dat vond ik eerst een beetje spannend, maar het is ook echt super lief als ik haar in de draagzak draag en ze in slaap valt.'

We horen graag wat jou helpt, om tijdens een vervelende periode toch weer een beetje blij te worden. Waar denk jij aan als je jezelf moed wilt inspreken? Is er iets leuks dat je gaat doen? Luister je naar een lied, lees je een mooi boek, kijk je naar een tv-serie? Of misschien ga je wel iets lekkers bakken, of sporten? We horen het graag. Deel je goede idee via onze sociale mediakanalen: Facebook en Instagram. Wie weet help je er een ander mee.

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of een inkijkje in iemands leven. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol


Terug