> nieuws

Nieuws

 
20 februari 2021

HOU VOL | DAG 4

Tekst: Esther van Hoeve

De komende zaterdagen gaan we groen invullen. Groene zaterdag! In de 40-dagentijd wordt het ook langzaamaan lente. Het wordt steeds warmer, er komen sneeuwklokjes boven en de bomen en struiken krijgen knoppen. In huis kun je alvast de lente voorbereiden door plantjes alvast een voorsprong te geven. En het leuke is dat je dan ook heel goed kunt zien hoe plantjes groeien.

Deze week gaan we alvast aan de slag met spullen regelen die we nodig hebben. Wat heb je eigenlijk allemaal nodig?
-    Zaadjes. Die kun je kopen maar er zijn ook andere manieren om aan zaadjes te komen. Bijvoorbeeld in de koelkast of in je kruidenkastje. In de muesli of op je brood. Maar je kunt ook andere delen van een plant gebruiken om daar nieuwe plantjes van te laten groeien. En die vinden we bij het snoeiafval en de groenbak.

-    Aarde. Je kunt potgrond kopen of uit de tuin halen. Maar je kunt ook iets anders gebruiken. Water bijvoorbeeld, of een aardappel, of gewoon wc-papier.

-    Bakje of potje. Ook deze kun je kopen. Maar als je goed rond kijkt in huis (vergeet niet in de vuilnisbak te kijken) zijn er ook heel veel andere opties. Op de foto zie je een aantal voorbeelden.

Kijk deze week maar eens goed rond in je huis wat er allemaal te vinden is. En misschien kun je al wat zaaien. Volgende week gaan we aan de slag met rozen. Dus gooi dat Valentijns boeket nog niet weg.

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, als ook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project: 

40-dagentijd lente


Terug