> nieuws

Nieuws

 
20 februari 2021

Vanuit de ADS: bemoediging

ADS, 19 februari 2021

 

Beste zusters en broeders,

We bevinden ons in de 40-dagen periode, de voorbereidingstijd naar Pasen. Van oudsher een tijd van inkeer en bezinning. Maar hebben we daar nu wel behoefte aan? Zijn we al niet bijna een jaar op onszelf teruggeworpen? Was dat jaar al niet anders dan alle andere? Met kerken die gesloten zijn, kringen en bijbelgroepen die stilliggen en gemeenteleden die we niet of nauwelijks ontmoeten? 

‘De rek is eruit’ wordt gezegd en geschreven, en dat merken we ook om ons heen. Niet alleen bij kinderen en jongeren, die we graag juist in deze leeftijdsfase de mogelijkheid willen geven om zich te ontplooien en hun identiteit te ontwikkelen in de ontmoeting met anderen. Maar ook bij volwassenen uit wie de energie lijkt weg te vloeien, bij wie het niet meer bruist en sprankelt. Misschien herkent u dat ook wel bij uzelf. 

En dan toch 40-dagen op weg naar Pasen. Met zicht op het feest van de opstanding én van de hoop op een nieuw begin. In de aanloop ernaartoe kunnen we ons laten inspireren door anderen. Door ons te laten bemoedigen door de verhalen uit dat eeuwenoude boek dat zijn zeggingskracht blijft behouden. Of door het zingen van liederen van hoop. Dat is mogelijk, ook al zijn de kerken gesloten en wij aan huis gebonden. De makers van het Liedboek dat in 2013 uitkwam, hadden wat dat betreft een voorzienige blik met de ondertitel ‘Zingen en bidden in huis en kerk’. 

We kunnen ons laven aan ervaringen van anderen die ons via telefoon, per post of digitaal vertellen hoe zij de moed erin houden. Daarnaast bieden we u als ADS via de website een scala aan inspirerende verhalen. Van een 11-jarige die in deze tijd blij wordt van foto’s en filmpjes van vroeger, tot aan een professor die zijn kwetsbaarheid durft te omarmen. 
Dat deze en andere verhalen ons mogen voeden in deze 40-dagen.

Hartelijke groet,

Machteld Stam-Timmer, directeur

 

foto: Carlien Pels-Oosterwijk


Terug