> nieuws

Nieuws

 
20 februari 2021

Henk Stenvers te gast bij De Verwondering

In het NCRV-programma De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen, weg van de waan van de dag, toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Henk Stenvers is toekomstig president van de Mennonite World Conference, de wereldwijde gemeenschap van doopsgezinde geloofsgemeenschappen. Voor deze organisatie reist hij de hele wereld over. Waar iets te vieren is of waar problemen zijn kan een delegatie uitgenodigd worden om te kijken of er geholpen kan worden. Meestal is het voor mensen al genoeg om zich gezien te weten.

Voordat hij zich geroepen voelde om permanent voor de kerk te gaan werken, was Stenvers jarenlang huisarts. In dit werk raakte hij soms aan de grenzen van zijn vak. Van een oudoom leerde hij dat, wanneer je als arts niets meer kunt doen, geneeskunde tot geneeskunst wordt. De kunst ook van het op je handen durven zitten. Dat is spannend, maar het zijn de momenten dat je het dichtst bij mensen komt.

Zelf noemt hij het een grenservaring. Kleine gebaren zijn dan belangrijk: een hand vasthouden, een haarlok uit het gezicht halen. Het zijn daden van medemenselijkheid. Henk Stenvers: ‘Daar raken vakmanschap en geloof elkaar.’

De Verwondering, zondag 21 februari om 08.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Foto: Martje van  der Heijden

Henk Stenvers De Verwondering


Terug