> nieuws

Nieuws

 
19 februari 2021

HOU VOL | DAG 3

Tekst: Yvette Krol
Foto: Janneke Leerink

Tijdens de 40-dagentijd gaan we ook wat doen. Elke woensdag kun je aan de slag met een knutsel- of doe-opdracht die bij deze tijd past. 

Als wij een kopje laten vallen, dan gooien we het meestal weg en als het een kopje is waar we heel erg aan gehecht zijn, proberen we het zo netjes mogelijk te lijmen, zodat je de breuk niet meer ziet. Maar het kan ook anders. Kintsugi is een Japanse kunstvorm waarbij een breuk met goudlijm wordt geplakt. Het is niet erg dat het kopje gebroken is. Die breuk hoort er nu bij en hoeft niet te worden weggepoetst. Juist in de imperfectie schuilt schoonheid.

Foto-opdracht
Ga in jouw omgeving op zoek naar de schoonheid van imperfectie. Een vervallen muurtje, een kromme wortel, de rimpels van je oma.
Als je wilt, kan je jouw foto’s onder het bericht delen op onze Facebookpagina.

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of een inkijkje in iemands leven. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen.
Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol


Terug