> nieuws

Nieuws

 
17 februari 2021

HOU VOL | DAG 1

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van kinderen en tieners uit het hele land. Hoe houden zij het vol? Vandaag is de eerste dag. Gijsje (11 jaar) uit Bennekom vertelt hoe zij zichzelf weet op te vrolijken in moeilijke tijden.

'Wat ik lastig vind aan de lockdown is dat ik meer ruzie heb met mijn broer en zus en sneller dingen kwijtraak, zoals mijn schoolspullen. Ik word blij van foto’s en filmpjes kijken van vroeger, vooral die waar we samen leuke dingen deden. Daar word ik ook blij van. Van samen dingen doen zoals koken of een spelletje doen en daarna er gezellig over kletsen. Ik vind het ook heel leuk om samen met mijn vriendinnen te gamen en via WhatsApp te kletsen. Maar het allerliefste knuffel ik met de hond en mijn konijn Pluis en geef ik graag knuffels aan mijn moeder.'

We horen graag wat jou helpt, om tijdens een vervelende periode toch weer een beetje blij te worden. Waar denk jij aan als je jezelf moed wilt inspreken? Is er iets leuks dat je gaat doen? Luister je naar een lied, lees je een mooi boek, kijk je naar een tv-serie? Of misschien ga je wel iets lekkers bakken, of sporten? We horen het graag. Deel je goede idee via onze sociale mediakanalen: Facebook en Instagram. Wie weet help je er een ander mee.

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of een inkijkje in iemands leven. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

veertigdagentijd jongerenwerkers hou vol


Terug