> agenda

Agenda

 
10 maart 2021

Menno Moment 4 | Andrés Pacheco

De weken voor Pasen vormen een periode van bezinning en inkeer. In deze 40-dagentijd, ook wel lijdenstijd of vastentijd genoemd, leven christenen toe naar het paasfeest. De docenten van het Doopsgezind Seminarium reflecteren op deze periode met een korte video in het project Menno Moment. Vanaf Aswoensdag verschijnt er wekelijks een nieuwe video op het YouTube-kanaal van Doopsgezind Nederland

Video nr. 4: Andrés Pacheco - Vredesspiritualiteit in een context van geweld

In een tijd waarin informatie, nieuws, maatregelen en gebeurtenissen ons overweldigen, lijkt het een belangrijke uitdaging te zijn om langzamer te leven en opnieuw te focussen. Soms gaat het erom onszelf niet centraal te stellen, en soms juist wel. 

Op mijn persoonlijke reis heb ik me laten inspireren door en geleerd van mensen en gemeenschappen die de spiritualiteit van vrede koesteren in een context van verbroken relaties en geweld. 

Voorbeelden van dergelijke gemeenschappen zijn groepen van vrouwen en boeren in Colombia. Zij koesteren hun spiritualiteit door de bijbel contextueel te lezen, solidair met elkaar te zijn, samen te klagen en te vieren - om uiteindelijk getuige te worden van genezing en transformatie. 
Nadenken over dergelijke ervaringen kan ons persoonlijke en gemeenschappelijke spirituele pad uitdagen en inspireren.

Andrés Pacheco Lozano is postdoctoraal onderzoeker Vredestheologie en Ethiek aan het Doopsgezind Seminarium


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl