> agenda

Agenda

 
9 oktober 2021, 10:00 uur

Uitnodiging voor de kinderconferentie ‘Thuis op Aarde’

Dopersduin, Oorsprongweg 3, Schoorl

Waar voel jij je het meeste thuis? Voor veel kinderen is dat het huis waarin ze wonen met hun familie. Soms is het geen plek, maar je familie, een vriend of een leerkracht op school, je hond, je kat, je lievelings knuffel.
Er zijn ook kinderen en volwassenen die zich nergens thuis voelen. En dat betekent niet altijd dat ze geen huis hebben of familie. Hoe komt het toch dat je je ergens thuis voelt en op een andere plek juist niet? En is je thuis voelen hetzelfde als niet alleen zijn? 

We voelen ons soms wel alleen maar we zijn niet alleen. We wonen met meer dan 7 miljard mensen op deze aarde. Je zou bijna kunnen zeggen dat de aarde een ‘thuis’ is voor ons allemaal. Misschien is het wel te groot om daar een beeld bij te hebben. Maar stel je maar eens voor dat er overal op de wereld kinderen leven die net als jij willen eten en drinken, spelen met vriendjes, slapen in een lekker bed en geknuffeld willen worden. En dat allemaal op deze ene aarde! Dan is het best belangrijk dat we goed voor de aarde zorgen. Wat vind jij? 

Op de tweedaagse conferentie gaan de deelnemers met deze en andere vragen aan de slag. Daarbij wordt gekeken naar wat de kinderen zelf belangrijk vinden en waar zij zelf in hun omgeving een verschil kunnen maken. Het thema wordt verkend in workshops waarin hoofd, hart én handen aan het werk worden gezet. Daarnaast is er natuurlijk volop ruimte voor spel en ontspanning, een film of een avondspel. En natuurlijk om nieuwe vrienden te maken!

Datum: 9 en 10 oktober 2021 
Leeftijd: bovenbouw basisschool (groep 5 t/m 8)
Plaats: Dopersduin, Schoorl

Over het programma lichten we de komende tijd online tipjes van de sluier op. Dus houdt de website goed in de gaten!

kinderconferentie


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl