> nieuws

Nieuws

 
24 december 2020

Kinderkerstvieringen online

Tekst & foto: Esther van Hoeve

Ga je normaal altijd naar een kinderkerstviering? Ook al heb je zelf geen kleine kinderen (meer)? Gewoon uit nostalgie of om het kinderkerstverhaal te horen en kinderen te horen zingen? 
Hier onder een selectie van doopsgezinde kerken die de kinderkerst op een of andere manier digitaal hebben gemaakt. Veel kijk en luister plezier!

Den Haag
Kinderen en kinderdienstleiding van de Doopgezinde gemeente Den Haag presenteren ... het kinderkerstspel van Dick Bruna. Geheel corona proof en toch ... vol inspiratie en Goddelijk licht. Vanaf 24 december te zien.
https://www.youtube.com/watch?v=RY01dj9ylNA 

Rotterdam
In Rotterdam was de 4e advent een jongerendienst waarin het kerstverhaal werd verteld en welke werd begeleid door jongeren met muziek en gebaren. 
https://www.youtube.com/watch?v=SlCL_crY-5s 
https://www.dgrotterdam.doopsgezind.nl 

Bolsward - Sneek
In Sneek wordt kinderkerst traditiegetrouw op de 3e advent gevierd. Op hun facebook pagina is een filmpje te zien waarin de jongeren zelf scenes van het kerstverhaal hebben nagespeeld met playmobiel. Het verhaal is omluistert met adventsgedichtjes en een liedjes.
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2FtWXhh1Ovb6VZNrf4kCszGlY-C7xy0q49T598B-OOJXL75D4k0etpIYA&v=ihoOKAXu0CQ&feature=youtu.be 
https://www.facebook.com/doopsgezindsneek 

Utrecht
In Utrecht is een stopmotion filmpje gemaakt van de kerststal van Janneke, een van onze jongerenwerkers. Dit filmpje is te zien op: https://youtu.be/jyd9tQ4K1iA

Wageningen
In wageningen kunnen de kinderen met hun ouders vanaf kerstavond t/m 2e kerstdag een speurtocht lopen. Op de website is vanaf 1e kerstdag een filmpje te zien van een kindje die de speurtocht loopt met zijn moeder en hoor je het kerstverhaal.
www.arboretumkerk.nl 

kerst vieringen kinderen


Terug