> nieuws

Nieuws

 
4 december 2020

Online Popup Choir

Op kerstavond zal online een kerstfeest, een remonstrants initiatief, te volgen zijn. Vanuit verschillende DoRe gemeenten zoals Amersfoort, Hilversum en Hoorn worden bijdragen geleverd aan deze kerstviering. Ook een doopsgezind predikant zal medewerking verlenen.
Onderdeel van de kerstviering is een popup koor. Iedereen kan hieraan meedoen door de eigen zangpartij van te voren op te nemen en in te sturen. Van alle zanginzendingen wordt een geheel gemaakt dat in de kerstviering te beluisteren is.

Hoe het werkt
Je studeert je zangpartij (laag, midden of hoog) thuis in, maakt een video-opname van jezelf en stuurt het naar Popup Choir via WeTransfer. Hiervoor gebruik je de meezingvideo’s (videolinks hieronder). Iedereen kan meedoen! Luister naar de meezingvideo’s en bepaal welke stempartij jij wilt instuderen voor beide nummers. In beide video’s zullen uiteindelijk 27 mensen te zien zijn en gebruiken we zoveel mogelijk stemmen van al jullie inzendingen.

De meezingvideo’s van Happy Xmas:
Lage stem
Middenstem
Hoge stem
Tekst 
Bladmuziek

Komt Allen Tezamen:
Lage stem
Middenstem
Hoge stem
Tekst
Bladmuziek

In de meezingvideo zie je Tijmen of Maarten van Popup Choir die -na een korte instructie- jouw partij voorzingt. Zing een (flink) aantal keer mee totdat je goed de melodie en tekst kent én weet wanneer je moet inzetten. Als dit is gelukt kun je starten met opnemen.

Instructie voor opnemen van jouw video:
1.    Je speelt de voorbeeld meezingvideo af op je laptop en luistert mee via oortjes. De opname doe je met (camera en microfoon van) je smartphone.
2.    Zorg dat je een koptelefoon/oordopjes hebt en sluit die aan op je computer of laptop (gebruik dus NIET de speakers van je computer/laptop). Zet de meezingvideo van jouw partij klaar om af te spelen.
2. Zet je telefoon op een vast oppervlak en zorg dat je goed in beeld bent (gezicht goed zichtbaar van dichtbij). Zorg dat je telefoon horizontaal staat (dus niet verticaal) en start met filmen.
3. Start de meezingvideo. Aan het begin van deze video zijn er vier hoorbare tellen te horen en dan wordt er één keer in de handen geklapt. Zorg ervoor dat jij op precies hetzelfde moment in je handen klapt en dat dit te zien is op beeld. Dat helpt ons heel erg bij het maken van de complete video achteraf.
4. Ga je de mist in? Herhaal stap 1 t/m 3.
5. Het moment is daar: je video is klaar! Je stuurt je video via www.wetransfer.com naar Popup Choir.
 
Dit werkt als volgt vanaf je telefoon:
1.Ga naar WeTransfer.com en klik op ‘Voeg bestanden toe’ en selecteer je bestand.
2. Zet in het bericht om welk nummer het gaat (Happy Xmas of Komt allen tezamen + de stempartij (dus hoog, midden of laag). Beide nummers insturen mag natuurlijk ook.
3. Voeg e-mailadres toe: homechoir@popupchoir.nl  en vermeld ook je eigen emailadres.
4. De bovenste optie ‘een email versturen’ is al geselecteerd. Dit laat je onveranderd.
5. Ter verificatie krijg je een code in je mail van WeTransfer. Vul de code in.
6. Dat was het!
Kom je er niet uit? Vraag iemand in je omgeving die je hierbij zou kunnen helpen. 

Uiterlijke inleverdatum is dinsdag 15 december.

DoRe gemeente online kerst


Terug