> nieuws

Nieuws

 
3 december 2020

Jongeren regiodag

Regiodag: op afstand maar toch leuk

Op zaterdag 28 november was er een regiodag i.p.v. een regioweekend. Er deden tieners mee vanuit Sneek, Amersfoort en Wageningen, zo’n tien in totaal.

De hele dag draaide rond de film Elona Holmes. Die hebben we eerst met z’n allen bekeken. En nee, Netflix kun je niet via Zoom streamen. Dat weten we nu oook. Maar gelukkig had iedereen een manier gevonden om te kijken. De groep in Amersfoort was samengekomen in de kerk. Dat klinkt makkelijker dan het was. Want de kerk was verhuurd aan een groep Ethiopiërs die van lange kerkdiensten houden. De andere tieners hadden afgesproken bij iemand thuis en dat was soms heel erg gezellig, zo op het scherm te zien.

Er waren vier opdrachten. Een zoektocht naar een schilderij met veel kleur, een cirkel en een soort van lichtflits. Heel modern zeg maar. En een kookuitdaging met een beetje vreemde combinatie van ingrediënten. Alleen Hendrik uit Sneek had het echt aan gedurfd om iets te koken met wortel, en verdiende een heuse prijs. De rest hield het bij taart. Ook lekker.

Daarnaast was er een escaperoom, althans een groot raadsel rond Elona Holmes. 'Wat kan je gevangen houden maar ook het leven redden? Wat is de beste manier om je te vermommen? En wie is er altijd bij?' Het was nog best lastig om de oplossingen te vinden. En het was zo intensief, dat de laatste opdracht 'hoor ik het nou goed?', een beetje ten onderging in het gegiechel en de algehele meligheid. Waar op afstand niet veel aan te doen is. 

Wil je de escaperoom ook doen, thuis of als activiteit? Stuur dan een berichtje naar esther.vanhoeve@ads.nl, dan stuur ik de opdrachten naar je toe.

Esther van Hoeve & Susan Appelman

jongeren regiodag


Terug