> nieuws

Nieuws

 
23 november 2020

Sessie voor de Ziel: leven met hart en ziel

fotografie:In beeld bij Nathalie 

Op donderdag 26 november om 20.00 uur verzorgt ds. Gerke van Hiele de tweede editie van de serie Sessies voor de Ziel. Hij is predikant van de doopsgezinde gemeenten Giethoorn en Steenwijk.

Soul Sessions. Sessies voor de ziel. Wat zouden dat toch zijn? In Giethoorn, het dorp tussen de Wieden, was op kamphuizen als Kraggehuis en Samen Een hier al meer dan honderd jaar aandacht voor. Ds. Gerke van Hiele geeft een kleine inleiding over de ziel. Hoe zou je over een van deze bijna vergeten woorden in onze cultuur, toch iets kunnen zeggen? En dat met aandacht voor het denken van de Deense filosoof Sören Kierkegaard (1813-1855), en voor wat de wiekslag van een wilde gans ons kan leren. Wij mensen zijn nu eenmaal niet zomaar thuis op aarde. Hoe kunnen we leren leven met hart en ziel?

De avond begint om 20.00 uur met een welkomstwoord door gespreksleider Tammo van Hoorn. Via een filmpje worden de deelnemers door inleider Gerke van Hiele meegenomen in de thematiek van de avond. Na het filmpje gaan de deelnemers onder leiding van Tammo van Hoorn in gesprek met elkaar over de thematiek.

U kunt zich niet meer voor dit evenement inschrijven, We hopen u van harte bij een volgende Sessie voor de Ziel te verwelkomen. 

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en de dag voorafgaand aan de sessie ontvangt u de link naar de Zoom sessie. 

sessie voor de ziel


Terug