> nieuws

Nieuws

 
6 november 2020

Bedankbrief comforters en tassen

Joure/Naarden 21-10-2020

Lieve, ijverige en betrokken comforters- en tassenmaaksters,

Wat een productie hebben we met elkaar gehad. Waar we voorzichtig, ook al omdat we vanwege corona niet meer bij elkaar konden komen, gerekend hadden op 250 comforters en 900 tassen, zijn we overweldigd door jullie enthousiasme!

In totaal 308 comforters en 1091 tassen zijn door jullie in heel Nederland gemaakt. Tweehonderd daarvan zijn gevuld met naaispullen.

Super was ook jullie meedenken en betrokkenheid over het vervoer naar Joure of Bussum. En om manieren te vinden om alles zo gemakkelijk mogelijk te maken. Mensen die gewoon een paar uur wilden rijden om de spullen bij ons te brengen. 

Afgelopen week is alles naar Zevenhuizen (bij Zoetermeer) gebracht, waar Mission & Relief alles op pallets heeft gezet en geseald, zodat het naar Geisberg in Frankrijk kon worden gebracht. Het is daar ondertussen aangekomen.

Graag waren we zelf naar Geisberg gegaan. Hier worden de tassen met schoolspullen gevuld en wordt alles in een container gedaan. Hetzelfde bedrijf, Mission & Relief, zorgt weer voor het transport via Rotterdam of Antwerpen naar Jordanië, waar het hopelijk eind dit jaar aankomt.
We houden jullie op de hoogte van het verdere verloop van het transport.

Hoe nu verder?
We gaan in ieder geval door met het maken van comforters. We werken weer toe naar een nieuw transport. Daarover berichten we jullie later.

Op de Facebookpagina Vluchtelingenquilt worden foto’s gedeeld en op de website van WereldWerk proberen we zoveel mogelijk informatie over comforters/tassen en MCC te plaatsen.

Nogmaals heel hartelijk bedankt voor jullie inzet. 

Met hartelijke groet,

Jeannette en Marjan

Foto: de bijdrage uit Enschede


Terug