> agenda

Agenda

 
24 november 2020, 20:15 uur

Dopers Gesprek: tegen polarisatie samenleving

Doopsgezinde kerk, Singel 452, Amsterdam

Martin Sitalsing werd geboren in Suriname en groeide op in Zaandam. Na het Atheneum kwam hij terecht op de Nederlandse Politieacademie. Hij vervulde verschillende functies bij de Amsterdamse politie en trad in 2000 aan als districtschef Groningen en Haren.

Na een onderzoeksperiode in Suriname en het afronden van een doctoraal Bestuurskunde werd Sitalsing in 2009 benoemd tot korpschef van Twente - en daarmee de eerste allochtone korpschef in Nederland. Vanaf 2012 vervulde Sitalsing verschillende functies in de zorg, om in 2019 benoemd te worden tot hoofdcommissaris Midden-Nederland bij de Nationale Politie.

De afgelopen jaren kreeg hij in toenemende mate te maken met polarisatie, binnen en buiten het korps. Binnen de nationale politie geldt hij als één van de autoriteiten op het gebied van diversiteit. Daarnaast is hij bekend van vele optredens op radio en televisie.

In dit tweede DopersGesprek van dit najaar zal Martin Sitalsing in het bijzonder ingaan op de lessen die hij de afgelopen jaren zelf heeft geleerd, binnen en buiten de politie. Hoe kunnen we omgaan met de groeiende spanningen over identiteit, religie, huidskleur en maatschappelijke en culturele achtergrond? Hoe kunnen we de polarisatie overwinnen?

Het gesprek met Martin Sitalsing is een aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit najaar weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt.
De vorm is aangepast aan de coronaregels: het aantal deelnemers is beperkt, de afstandsregels en de hygiëne worden in acht genomen.
Aanmelding vooraf is verplicht en kan via deze link of ga naar www.doopsgezindamsterdam.nl/toegang/.

In de volgende aflevering, op dinsdag 19 januari, spreekt oud-Kamerlid en columnist Zihni Özdil over een verwant onderwerp: de oorlog over identiteit tussen links en rechts in de media en de politiek.

Dopers Gesprek in Doopsgezind Amsterdam

In de prachtige oude kerkzaal van de doopsgezinde kerk aan het Singel gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving: Het Dopers Gesprek. En jij kunt erbij zijn.

Schuif aan, luister en ga - desgewenst - mee in gesprek.
Aanmelden is gratis maar wel verplicht! en niet vrijblijvend; er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Met je aanmelding rekenen wij op je komst!
 
Doopsgezinde Singelkerk
Singel 452 te Amsterdam (nabij het Koningsplein)
Let op: Ingang Herengracht 431
 
Dinsdag 24 november
20.15 uur - 22.00 uur
 


Terug