> nieuws

Nieuws

 
22 oktober 2020

Verkiezing ‘Meest Gastvrije Kerk’

Maar liefst 69 kerken in Overijssel en Gelderland deden mee aan de Verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland. Een deskundige jury werd samengesteld uit vertegenwoordigers van kerken, cultureel erfgoed-sector, onderwijs en toerisme. Zij nomineerden tien kerken, waaronder de doopsgezinde kerk in Winterswijk, en kozen uit deze tien de winnaar. Die wordt op donderdag 29 oktober tijdens een feestelijke Verkiezingsavond in de Dorpskerk van Voorst bekendgemaakt door Gedeputeerde Peter Drenth van Gelderland. 

Tevens konden de tien genomineerde kerken meedingen naar een Publieksprijs. Gedeputeerde Roy de Witte van Overijssel zal ook de winnaar hiervan bekendmaken. Daarnaast heeft de jury ook nog een Aanmoedigingsprijs vastgesteld, die eveneens uitgereikt wordt. Aan alle drie prijzen is een geldbedrag verbonden. 

Alle tien genomineerde kerken ontvangen bovendien een korte promotiefilm over hun kerkgebouw en een aantal exemplaren van het magazine Gastvrij, waarin de kerken geportretteerd worden.

De verkiezingsavond begint om 19.30 uur. Vanwege de corona-maatregelen kunnen slechts dertig personen de bijeenkomst bijwonen. Daarom zal deze ook via een livestream gevolgd kunnen worden: gastvrijekerk.nl/livestream

Overigens is deze Verkiezingsavond onder voorbehoud in verband met aangescherpte coronamaatregelen.

De ‘Verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland’ is een initiatief van de stichting Welkom in de Kerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (programma Toekomst Religieus Erfgoed), de provincie Overijssel en de provincie Gelderland. 

Gastvrije Kerk


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl