> nieuws

Nieuws

 
26 oktober 2020

Maximaal 30 personen in kerkdienst

fotografie: I. Akkerman

De ADS adviseert gemeenten, in navolging van de oproep van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CiO) waarin zij vertegenwoordigd is, om in kerkdiensten met maximaal 30 personen samen te komen.

Voor sommige gemeenten heeft deze oproep geen directe gevolgen aangezien het kerkgebouw, met inachtneming van de 1,5 meter afstand, aan niet meer dan 30 personen ruimte biedt of omdat een gemeente van die omvang is dat er maximaal 30 mensen naar de dienst komen.

Voor andere gemeenten, waar in hun kerkgebouw ruimte is voor meer dan 30 personen, is er enerzijds teleurstelling maar anderzijds begrip om als geloofsgemeenschap bij te dragen aan het minimaliseren van het aantal corona besmettingen. Sommigen gemeenten hebben besloten om de komende drie weken geen fysieke diensten te houden.

Het advies van de ADS aan de hele doopsgezinde geloofsgemeenschap blijft om voorzichtig en terughoudend te zijn in het organiseren van fysieke samenkomsten ook waar het gaat om diensten en bijeenkomsten van minder dan 30 mensen.

Klik hier voor het volledige advies van het CiO: https://www.cioweb.nl/behoedzaam-vieren-van-geloof/

corona kerkdiensten


Terug