> agenda

Agenda

 
16 november 2020, 20:00 uur

Week van de Vroege Kerk

Wilhelminapark 4, Apeldoorn

De Theologische Universiteit Apeldoorn organiseert van 16 t/m 20 november de Week van de Vroege Kerk, met als thema ‘De lofprijzing in de Vroege Kerk en nu’.

In wie vonden de christenen van het eerste uur hun troost en houvast? In Christus, de Zoon van God, in God de Vader en in de Heilige Geest! Dit leidde voor deze gelovigen tot aanbidding, maar ook tot het besef dat we Gods gaven met elkaar moeten delen en deze niet voor onszelf moeten houden. God schenkt ons alle zegeningen. We ontvangen die van Hem. Dat belijdt de Vroege Kerk en dit leidt tot lofprijzing. In het houvast van de Vroege Kerk kunnen ook wij, in onze tijd, in onze maatschappij, ons houvast vinden.

Net als vorig jaar organiseert de Theologische Universiteit Apeldoorn dit jaar daarom een Week van de Vroege Kerk. Deze wordt gehouden van D.V. 16 tot en met 20 november 2020 en het thema dit jaar is ‘De lofprijzing in de Vroege Kerk en nu’.

Met op maandagavond 16 november 20.00 uur de openingslezing door prof. dr. M.A. van Willigen.
Thema: ‘De ontwikkeling van de hymne vanuit het Nieuwe Testament tot Beda Venerabilis’.

De bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken, behalve het minisymposium.

We vragen u om zich vooraf aan te melden voor de bijeenkomst(en) van uw keuze. Dat kan door een mail te sturen naar registration@tua.nl. In verband met de coronamaatregelen moeten we het aantal zitplaatsen strikt handhaven. Zodra een activiteit vol is, wordt dat op de website vermeld. Daar vindt u ook meer informatie.

Week van de Vroege Kerk Apeldoorn


Terug