> nieuws

Nieuws

 
3 september 2020

Bijbelgenootschap belicht ‘groene draad’ door de bijbel

Voor de oecumenische Periode voor de Schepping – van 1 september tot en met 4 oktober – stellen het Nederlands Bijbelgenootschap en het Vlaams Bijbelgenootschap een groen bijbelleesplan beschikbaar. Deze route, ‘Van Adam en Eva tot Franciscus’, is te volgen in de app Mijn Bijbel.

‘Met deze bijbelse meditaties laten we de 'groene draad' zien die je in de bijbel kunt vinden’, zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Bijbelgenootschap. ‘Je merkt dat de bijbel mensen oproept tot zorgvuldige, respectvolle omgang met al het geschapene. De meditaties bespreken bekende teksten als Genesis 1 en Psalm 8, maar ook minder bekende, verrassende passages. Mij trof bijvoorbeeld in het leesplan de manier waarop het boek Spreuken de schepping voorstelt – als een product van Gods wijsheid, waarin en waarvan wij leerling kunnen zijn.’

Samenstelling en beschikbaarheid 
‘Van Adam en Eva tot Franciscus’ is geschreven op initiatief van het Bijbelgenootschap door drie groene theologen: de protestantse Trees van Montfoort, de franciscaan Krijn Pansters en Jannica de Prenter, protestants predikant te Brugge. Het leesplan is te volgen via de gratis app Mijn Bijbel. Klik in het menu op ‘Leesplannen’ en kies  het leesplan ‘Van Adam en Eva tot Franciscus'. Instappen kan op elk moment.De NBG-leesroute  is hier te vinden. 

Download hier de Bijbel App voor Android besturingssystemen.
Download hier de Bijbel App voor Apple besturingssystemen.

scheppingsperiode bijbel groen


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl