> agenda

Agenda

 
18 september 2020, 15:30 uur

Utrechtse Vredesweeklezing 2020

Domkerk, Achter de Dom 1, Utrecht

De lezing vindt plaats op vrijdag 18 september, van 15.30 – 18.00 uur, in de Domkerk in Utrecht en is ook te volgen via een livestream. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Tijdens de Vredesweeklezing verkennen drie inspirerende sprekers het thema ‘Vrede verbindt verschil’:

•    Natascha van Weezel, schreef het boek Thuis bij de vijand. Moslims en joden in Nederland en maakte de documentaire Natascha’s beloofde land.

•    Hans Alma, schreef het boek Het verlangen naar zin. De zoektocht naar resonantie in de wereld en is bijzonder hoogleraar religieus humanisme en compassie aan de VU.

•    Enis Odaci, is publicist en hoofd online van Volzin, magazine voor religie en samenleving. Ook is hij voorzitter van stichting Humanislam – een denktank voor islamitisch humanisme – en adviseur en spreker over interreligieuze dialoog, diversiteit en inclusie.

Dompredikant ds. Willem Roskam zal de lezing openen en afsluiten. Anna Timmerman, directeur van PAX, zal de sprekers introduceren en het vraaggesprek met het publiek leiden.

Programma
•    15:30 – 16:00 uur: inloop
•    16:00 – 17:15 uur: lezingen en reacties uit publiek
•    17:15 – 18:00 uur: hapje en drankje

Voor meer informatie en aanmelding ga naar:
https://actie.paxvoorvrede.nl/actie/vredesweeklezing2020/

Over de inleiders
Natascha van Weezel
Maker van de VPRO film Natascha’s beloofde land, een programma op de Westbank van de Jordaan waar zij als jonge joodse vrouw bijzondere ontmoetingen had met Palestijnse jongeren. Auteur van de boeken Magere jaren (2007), De derde generatie. Kleinkinderen van de Holocaust (2015), Thuis bij de vijand. Moslims en joden in Nederland(2017) en Nooit meer Fanta (2020). 

Hans Alma
Bijzonder hoogleraar op de leerstoel Religieus Humanisme en Compassie aan de Faculteit Religie en Theologie van de VU Amsterdam. Hans Alma schreef het boek Het verlangen naar zin. De zoektocht naar resonantie in de wereld, waarin zij een taal gebruikt die mensen uit verschillende tradities kan verbinden in hun zoeken naar vrede en recht in deze wereld.

Enis Odaci
Schrijver, spreker en Islamdeskundige. Is publicist en hoofd online van Volzin, magazine voor religie en samenleving. Is voorzitter van Stichting Humanislam en adviseert overheden en bedrijfsleven op het gebied van diversiteit en inclusie. In september 2019 publiceerde hij samen met Herman Koetsveld, predikant, het boekje Spiegelreis, waarin zij hun ervaringen delen van een moslim en een christen op reis door elkaars geloof. Hij sprak ook op de Oecumenelezing 2020. 

De Utrechtse Vredesweeklezing wordt georganiseerd door de Domkerk en PAX.

Vredesweek 2020


Terug