> nieuws

Nieuws

27 mei 2020

Een eerste Gemeenteberaad, waar 80 mensen aan mee kunnen doen, online.

tekst: Miekje Hoffscholte-Spoelder, voorzitter ADS-bestuur

Dat is wat er gaat gebeuren op zaterdag 13 juni tussen 14.00 en 16.30 uur. Nu wij niet fysiek bij elkaar kunnen komen, is het mooi dat toch de mogelijkheid bestaat om aan een landelijke bijeenkomst deel te nemen. Met een boeiend programma volgens het nieuwe jaarthema 'Thuis op Aarde', krijgt u presentaties en kunt u - zonder reistijd of -kosten – twee workshops volgen.

'Thuis op Aarde' is wel heel toepasselijk nu wij door de huidige omstandigheden meer bewust zijn geworden van wat de mens de schepping aandoet. Nu wij niet op reis kunnen gaan, in binnen- noch buitenland. Nu wij de natuur meer waarderen. Nu wij wellicht met minder genoegen nemen.

De vier workshops, waarvan er twee gekozen kunnen worden om aan deel te nemen, gaan hierover. Het menselijk handelen ten opzichte van de natuur. De relatie van God en de aarde. Het wonder van de schepping en het omgaan daarmee. Over ecologie en economie. Over het zich thuis voelen ver van huis, op een kamp of een reis met, of naar, gelijkgestemden.

Het Gemeenteberaad is bedoeld als een dag om inspiratie op te doen, er iets van mee te nemen. Misschien doen wij er zelfs ideeën op voor een gebruik van de aarde waarbij we ons weer/meer thuis gaan voelen.

Nog niet ingeschreven voor 13 juni? Doen! Terug