> nieuws

Nieuws

 
25 mei 2020

Meld je nu aan voor het Gemeenteberaad op 13 juni

Met al ruim 60 aanmeldingen zullen we a.s. zaterdagmiddag 13 juni met een grote groep mensen zijn. Dan vindt de eerste editie van het Gemeenteberaad plaats. Er zijn nog 20 plekken vrij. Wil je erbij zijn, wacht dan niet te lang en meld je aan (dat kan onderaan dit artikel via de link).

Deze bijeenkomst wordt online gehouden en heeft als thema ‘Thuis op Aarde’. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze online bijeenkomst vol inspiratie, verdieping en verbondenheid.

Na de aanmelding ontvang je een bevestigingsmail, en vlak voordat we het Gemeenteberaad beginnen een link naar de Zoom-meeting. Wil je alvast meer weten over Zoom? Lees dan hier onze handleiding. 

Wat houdt een online Gemeenteberaad in?
Op zaterdag 13 juni om 14.00 uur kan iedereen die zich heeft aangemeld inloggen op een online videoverbinding. Vanuit huis kan vervolgens het programma gevolgd worden. Met video’s worden een aantal inspirerende presentaties gehouden, waarna de deelnemers vervolgens in (digitale) groepen met elkaar in gesprek gaan. Er zullen op voorhand duidelijke technische instructies gegeven worden.

De workshops

Thuis van huis door deelnemers AKC en Menno's Global Village

In deze vrolijke en sprekende workshop o.l.v. Joke van der Heide worden deelnemers van Menno’s Global Village en de AKC aan het woord gelaten. Waar voelen zij zich ‘thuis op aarde’ en hoe komt dat?
Lees hier meer over deze workshop.

Groene Theologie door Trees van Montfoort
Trees van Montfoort, schrijfster van het boek Groene Theologie - het theologisch boek van het jaar 2019 - verzorgt deze workshop. Zij betoogt dat de ecologische crisis ook een levensbeschouwelijke crisis is en zet beknopt uiteen wat de rol van kerken hierin is (geweest), zowel in positieve als in negatieve zin.
Lees hier meer over deze workshop.

Psalm 8 door Marijn Vermet
In deze bijbelworkshop bestuderen we Psalm 8. Een Psalm die ons uitdaagt om kritisch na te denken over onze omgang met de aarde. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over wat de Psalm ons in deze tijd te zeggen heeft.  
Lees hier meer over deze workshop.

De aarde thuisbrengen door Chris Doude van Troostwijk
In deze workshop zullen we het begrip ‘huis’ theologisch en filosofisch verkennen. Hebben we, om de ecologische problemen en de economische noodzaak met elkaar in verband te brengen, niet wijsheid, ecosofie, als verbindende schakel nodig?
Lees hier meer over deze workshop.

📢📣
Aanmelden voor het Gemeenteberaad kan via deze linkGemeenteberaad 2020


Terug