> nieuws

Nieuws

 
22 mei 2020

Meld je aan voor twee workshops

Zaterdagmiddag 13 juni vindt de eerste editie van het Gemeenteberaad plaats. Deze bijeenkomst, die online plaatsvindt, heeft als thema ‘Thuis op Aarde’. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om vanaf 14:00 uur aan het Gemeenteberaad deel te nemen. Na de opening en een liturgisch moment volgende de deelnemers in kleine groepen workshops aan de hand van introductievideo’s. Aansluitend wordt de bijeenkomst rond 16:30 uur gezamenlijk afgesloten.

In totaal kunnen 85 mensen deelnemen. Vol = vol, dus geef je snel op.
Je ontvangt van ons, na aanmelding een link om deel te nemen aan de digitale bijeenkomst.

Workshops
Je kunt op het formulier kiezen uit twee workshops. 

1.  Workshop 'Thuis van huis'
In deze vrolijke en sprekende workshop o.l.v. Joke van der Heide worden deelnemers van Menno’s Global Village en de AKC aan het woord gelaten. Waar voelen zij zich ‘thuis op aarde’ en hoe komt dat?

2. Workshop Groene Theologie
Trees van Montfoort, schrijfster van het boek Groene Theologie - het theologisch boek van het jaar 2019 - verzorgt deze workshop. Zij betoogt dat de ecologische crisis ook een levensbeschouwelijke crisis is en zet beknopt uiteen wat de rol van kerken hierin is (geweest), zowel in positieve als in negatieve zin.

3. Bijbelworkshop over Psalm 8 door Marijn Vermet
In deze bijbelworkshop bestuderen we Psalm 8. Een Psalm die ons uitdaagt om kritisch na te denken over onze omgang met de aarde. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over wat de Psalm ons in deze tijd te zeggen heeft

4. Workshop 'De aarde thuisbrengen' door Chris Doude van Troostwijk
In deze workshop zullen we het begrip ‘huis’ theologisch en filosofisch verkennen. Hebben we, om de ecologische problemen en de economische noodzaak met elkaar in verband te brengen, niet wijsheid, ecosofie, als verbindende schakel nodig?


Klik HIER om je aan te melden. 


Terug