> nieuws

Nieuws

 
19 mei 2020

Het programma Zoom

Zoom is een programma waarmee internetbijeenkomsten gehouden kunnen worden. De populariteit ervan is sinds het begin van de coronapandemie en alle maatregelen daaromheen enorm toegenomen. Het kende naar het schijnt in april dagelijks 300 miljoen gebruikers.

Er is de nodige publiciteit geweest rond de veiligheid van het programma. Het zou gehackt kunnen worden en er zou ingebroken kunnen worden op gesprekken. Eind april is echter een nieuwe update uitgebracht: Zoom 5.0. Hierin zijn veel veiligheidsproblemen opgelost en nieuwe mogelijkheden ingevoerd om de veiligheidsinstellingen zelf beter te beheren.

Vanaf 30 mei is het niet meer mogelijk om met een oudere versie, van voor de update, deel te nemen aan een Zoom-bijeenkomst. Voor bijeenkomsten als het Gemeenteberaad is Zoom een bijzonder bruikbaar programma. We gaan ervan uit dat het nu veilig genoeg is.
 
U krijgt een link toegestuurd waarop u aan het begin van de bijeenkomst moet klikken om deel te nemen. Deel deze link met niemand anders en plaats geen foto van de schermen op Facebook, Twitter of Instagram o.i.d. tijdens de meeting! 

Als u verbinding maakt met de bijeenkomst komt u voor de veiligheid in een wachtkamer (Waiting Room) terecht. Alleen degenen die zich hebben opgegeven zullen tot de bijeenkomst worden toegelaten. Dat kost even tijd, maar voorkomt dat de bijeenkomst gekraakt wordt. 

We gaan er wel vanuit dat de computers die de deelnemers gebruiken zelf virusbescherming en dergelijke hebben, want volledige veiligheid is bij geen enkel programma te garanderen.


Terug