> nieuws

Nieuws

 
14 mei 2020

Webinar van Christian Peacemaker Teams

Ook Christian Peacemaker Teams heeft haar werkzaamheden wegens de coronacrisis moeten aanpassen. Om geïnteresseerden toch op de hoogte te houden wordt een reeks webinars georganiseerd over de uiteenlopende werkzaamheden van de teams en geven teamleden achtergronden bij de context waarin onze programma's wereldwijd functioneren. De voertaal van de webinars is Engels. 
 
Het eerstvolgende webinar zal plaatsvinden op donderdag 14 mei om 19:00 uur (Nederlandse tijd). Aanmelden kan via deze link. Het team in Koerdistan zal vertellen over hoe  Turkse en Iraanse bombardementen de levens van burgers in Koerdistan verstoren. De bombardementen veroorzaken vluchtelingenstromen, vernietigen de bronnen van inkomsten van vele (boeren)families en hebben vele doden en gewonden tot gevolg, waaronder kinderen. Het afgelopen jaar hebben alleen al in het district Sidakan 350 bombardementen plaatsgevonden en zelfs de tijdens de coronacrisis gaan deze onverstoorbaar door.  
 
Aan bod komen onder meer ervaringsverhalen van hen die een bombardement meemaakten, hoe onze partners zich geweldloos verzetten tegen de bombardementen en de campagne Hear us Now: Stop the Bombing!
 
CPT Koerdistan is actief sinds 2016 in het in het noorden van Irak gelegen deel van Koerdistan. In dit gebied wonen Koerden en andere minderheden die allen te maken hebben met oorlogsgeweld, marginalisatie en kolonisatie. CPT werkt samen met haar partners aan een vreedzame transformatie van het geweld.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn dit webinar bij te wonen, houdt dan de website van CPT-Nederland in de gaten. Hier worden regelmatig nieuwe webinars aangekondigd. Webinar gemist? Terugkijken kan via www.cptaction.org


Terug