> nieuws

Nieuws

 
2 maart 2020

Dit is mijn verhaal - tentoonstelling in Zwolle

Welke betekenis heeft de bijbel in het leven van jonge christenen? Achttien jongeren vertellen over een kantelmoment in hun leven en de rol die de bijbel hierin heeft gespeeld.

Hoe vergeef je je vader die je na de scheiding van je ouders acht jaar niet hebt gezien? Waar kies je voor als je in het buitenland wilt studeren én je moeder na een lang ziekbed niet alleen thuis wilt achterlaten? Durf je uit te komen voor wie je bent, ook als dat veel moed vraagt of zelfs doodeng is?

Achttien jongeren, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, vertellen over een kantelmoment in hun leven. Zij koppelen hun verhaal over deze - kleine of grote - gebeurtenis aan een bijbelverhaal dat hen in deze periode kracht of inspiratie gaf. De jongvolwassenen zijn afkomstig uit verschillende christelijke stromingen (protestants, katholiek of oosters-orthodox) en hebben verschillende culturele achtergronden.

Academiehuis de Grote Kerk is gevestigd aan de Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, t/m 31 maart: 11.00 – 16.00 uur / vanaf 1 april: 11.00 – 17.00 uur. 

De tentoonstelling is te zien tot 9 april 
Voor meer informatie klik hier


Terug