> agenda

Agenda

 
10 maart 2020, 20:15 uur

Herman Vuijsje in Amsterdam

Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

Op 10 maart spreekt socioloog en publicist Herman Vuijsje in Het Dopers Gesprek in Amsterdam over zijn nieuwe boek ‘God zij met ons Suriname’.

We mogen in Nederland elkaar in de haren vliegen over de zegeningen of verschrikkingen van een ‘multiculturele samenleving’, aan de andere kant van de wereld hebben we zo’n samenleving al lang tot stand gebracht. Niet uit bevlogenheid, maar uit winstbejag is in Suriname een unieke mix van bevolkingsgroepen gecreëerd. Het is niet toevallig dat het beeld van de synagoge en de moskee, broederlijk naast elkaar in Paramaribo, het symbool is geworden van dit vreedzaam samenleven. Maar wat is precies de invloed van deze veelkleurige vroomheid?

Op zoek naar het antwoord op die vraag keerde Herman Vuijsje terug naar het land waar hij eind jaren zestig als student onderzoek deed naar de godsdiensten: een hernieuwde ontdekkingsreis, die leidde tot dit boek.

Op 10 maart zal Herman Vuijsje in het bijzonder ingaan op de vraag wat we in Nederland, nu de polarisatie in het maatschappelijke debat om zich heen grijpt, van Suriname kunnen leren. Nederland en Suriname: zoek de verschillen.
 
Het gesprek met Herman Vuijsje is een nieuwe aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit voorjaar weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvinden. In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in gesprek met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving: Het Dopers Gesprek.

Schuif aan, luister en ga - desgewenst - mee in gesprek. Aanmelden is gratis maar niet vrijblijvend; er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen wij op je komst!

Mail voor meer informatie en/of aanmelding naar secretaris@vdga.nl of bel 020 624 6573.

Dopers Gesprek Suriname


Terug