> agenda

Agenda

 
4 maart 2020, 20:00 uur

Bert Keizer in Hoorn

Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn

Avond in het Foreestenhuis met Bert Keizer. U kunt rekenen op een avond vol anekdotes, humor, levenslessen, discussies en overwegingen rondom het levenseinde.

Bert Keizer is gepensioneerd verpleeghuisarts, schrijver, columnist voor Trouw en Medisch Contact, en werkzaam bij de Levenseindekliniek. Deze avond neemt hij ons mee in zijn leven en werk aan de hand van ons jaarthema: ‘Verlangen naar de ander, van waar komt mijn hulp...?’

Bert Keizer verwierf landelijke bekendheid met de bestseller Het refrein is Hein - Leven en sterven in een verpleeghuis. Hij schreef daarnaast boeken als Vroeger waren we onsterfelijk, Waar blijft de ziel, Onverklaarbaar Bewoond en Tumult bij de uitgang.

In de zestiger jaren liep Bert Keizer de kerk uit voor The Beatles. Na vele omwegen belandde hij op een Engelse universiteit om filosofie te gaan studeren. Een carrière als academisch filosoof schrok hem af en hij zocht een goed heenkomen in de medische faculteit.

Leven is je behelpen, vindt hij. 'Als er iets is dat ik probeer overeind te houden, dan is het de troost van filosofie, literatuur en geneeskunde – stuk voor stuk regionen waar uitzonderlijk goed gedacht, gehuild en gelachen kan worden.'

U kunt rekenen op een avond vol anekdotes, humor, levenslessen, discussies en overwegingen rondom het levenseinde.

Praktische informatie:
Datum: woensdag 4 maart 2020
Locatie: Foreestenhuis - Grote Oost 43 - Hoorn
Aanvang: 20.00 uur
Inloop: 19.30 uur (koffie en thee verkrijgbaar)
Toegang: € 5,- (meer mag, minder liever niet...)

Met uw bijdrage steunt u het behoud van het Foreestenhuis

levenseinde


Terug