> nieuws

Nieuws

 
6 februari 2020

Nieuws uit de Raad van Kerken

Na zestien jaar moest het er een keer van komen: een nieuw jasje voor de website van de Raad. Was die jas in 2004 nog geheel nieuw en up-to-date, anno 2020 is het modebeeld veranderd. De site is daarom strakker vormgegeven dan voorheen en vooral meer gericht op de behoeften van bezoekers aan toerustingsmateriaal en andere specifieke informatie. Meer over opzet en indeling leest u hier. We hopen met de nieuwe ‘look’ weer even vooruit te kunnen. Neem vooral een kijkje en geef ons zo nodig feedback: rvk@raadvankerken.nl.

‘Dat wonderlijke kerkasiel’
Op 30 januari 2019 eindigde in de Haagse Bethelkapel een non-stop kerkdienst van 97 dagen, die als doel had een veilige plek te bieden aan het met uitzetting bedreigde gezin Tamrazyan. Precies een jaar later, op 30 januari 2020, vond op dezelfde plek de presentatie plaats van het boek ‘Dat wonderlijke kerkasiel’. Ds. Christien Crouwel nam namens de Raad van Kerken het boekje in ontvangst. Haar toespraak vindt u hier.

Het boek beschrijft allereerst de feiten en gebeurtenissen van dit kerkasiel, dat uiteindelijk eindigde met een kinderpardon. Daarnaast laat het boek zien wat ‘dit wonderlijke kerkasiel’ en de doorgaande viering deed met voorgangers en kerkgangers, en doordenkt wat kerk en theologie hiervan kunnen leren. In woorden en beelden roept het bovendien de saamhorigheid en sfeer in herinnering. Het is te bestellen bij uitgeverij Skandalon.

Duurzaamheid & Armoede
Op woensdag 11 maart is het Biddag voor gewas en arbeid. Met het oog hierop heeft de Raad in samenwerking met Kerk in Actie een bezinningsbrochure gemaakt, met als titel ‘Duurzaamheid & Armoede’. De brochure zal begin februari verschijnen. Ontvangers van de serie Bezinning ontvangen de uitgave rond 7 februari in de brievenbus. 
 
Dat we moeten verduurzamen, daarover zijn de meeste mensen het eens. Dat de kosten hiervoor in een welvarend land als Nederland onevenredig ten laste komen van mensen die niet de middelen hebben om hierin te investeren, is minder bekend. Een uitweg lijkt dat verduurzaming verbonden wordt met armoedebestrijding, opdat gelijke kansen gecreëerd worden voor verduurzaming. Voor kerken kan hier een bijzondere uitdaging liggen. Lees hier meer of bestel de brochure direct in de webshop van de Raad.


Terug