> agenda

Agenda

 
9 februari 2020, 14:00 uur

Het Mennokoor uit Apeldoorn jubileert

Doopsgezinde kerk, Paslaan 6, Apeldoorn

Het Mennokoor van de Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn bestaat zondag 9 februari aanstaande 45 jaar. Het koor viert zijn jubileum in een speciale dienst met leden, vrienden, belangstellenden en oud-koorleden en oud-dirigenten. Samen met het jongerenkoor Joko Trees worden er de nodige liederen gezongen.

Het thema van de dienst is ‘Wij zullen doorgaan!’. De jubileumviering wordt geleid door Dirk Jan Steenbergen en het koor staat onder leiding van Elni Vaassen-Schwengle.

45 jaar geleden werd het koor opgericht door Mariet Broer, de echtgenote van de toenmalige predikant Duco Broer. Volgens Stijn Koopman, voorzitter van het Mennokoor ‘zingt het koor nog steeds de sterren van de hemel. Dat kan alleen door de enthousiaste en inspirerende leiding van dirigente Elni Vaassen. Zij is al bijna 25 jaar betrokken bij ons koor. Ze is behalve een goede en gedreven dirigente ook zeer creatief. Ze draagt liederen aan en herschrijft muziek. En ze haalt ook nog koorleden op van huis...  Sommige koorleden zijn al vanaf de oprichting lid en zingen nog steeds met veel plezier en enthousiasme mee.’

Praktische informatie:
Waar: Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn, Paslaan 6, Apeldoorn
Wanneer: Zondag 9 februari aanstaande, 14 uur. Na afloop is er een ‘borreluur’.
Thema: Wij zullen doorgaan!
Voorganger: Dirk Jan Steenbergen

Mennokoor muziek Apeldoorn


Terug