> agenda

Agenda

 
31 januari 2020, 17:30 uur

Vrijzinnig Leerhuis: Dilemma’s door Fulco van Hulst

Mennorode, Apeldoornseweg 185, Elspeet

Het Vrijzinnig Leerhuis richt zich met vier themaweekenden op vrijzinnig georiënteerden die hun visie op cultuur, politiek en maatschappij met een open geloofsattitude willen verdiepen en met anderen willen delen. Dit seizoen worden de thema’s Hart, hoofd en handen, Dilemma’s, Hulp, en Rijkdom en armoede uitgediept.

Eind januari gaat het over Dilemma's, o.l.v. Fulco van Hulst.

Keuzes, keuzes, keuzes
We maken voortdurend keuzes: wat we eten, welke route we nemen, hoe laat we opstaan. Veel keuzes maken we zonder er lang over na te denken, maar soms komen we voor lastige afwegingen te staan - zo lastig dat we er niet makkelijk uit komen. Dan veranderen keuzes in dilemma’s. Aan de hand van inzichten uit onder meer de filosofie en de wijsgerige ethiek en naar aanleiding van voorbeelden uit klassieke en moderne literatuur zoals Antigoné van Sophocles, De Aanslag (Harry Mulisch), zullen we de thematiek nader verkennen om zo op het spoor te komen hoe wij zelf in ons dagelijks leven met dilemma’s omgaan.
We starten het weekend met de film ‘After the Wedding’ om met elkaar te ontdekken wat de daar getoonde dilemma’s bij ons teweeg brengen.

Programma
Vrijdag
17.30 uur ontvangst
18.00 uur diner
19.00 uur film afhankelijk van het thema
21.00 uur nabespreking film
22.00 uur einde programma, mogelijkheid tot informeel samenzijn

Zaterdag
v.a. 8.30 uur ontbijt
9.30 uur bespreking van het thema aan de hand van fragmenten uit wetenschap en literatuur die ter plaatse worden uitgereikt
12.30 uur lunch
13.30 uur verdere bespreking van het thema
15.45 uur liturgisch moment
16.00 uur afsluiting en vertrek

Kosten
De kosten voor het Vrijzinnig Leerhuis Elspeet bedragen € 150,- per bijeenkomst. Dat is het tarief voor de cursuskosten, een overnachting op een éénpersoonskamer, ontbijt, lunch, diner, koffie-/theeverstrekking en verblijfsbijdrage.

Aanmelden
Aanmelden kan via: E vrijzinnigleerhuis@ads.nl Daar kunt u het inschrijf-formulier aanvragen. Wij vragen u dit formulier in te vullen en per e-mail terug te sturen. Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen: 020 6230 914 of zie onze website: www.doopsgezind.nl

Lees het hele programma hier 

Vrijzinnig Leerhuis


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl