> nieuws

Nieuws

 
30 december 2019

Verkiezing ‘Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland’

In het voorjaar van 2020 vindt de verkiezing 'Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland' plaats. Tot en met 15 februari 2020 kunnen kerken zich hiervoor aanmelden.

In kerkgebouwen is vaak van alles te zien: eeuwenoude muurschilderingen, meubilair met houtsnijwerk, een bijzonder orgel, prachtige beelden. Kerken zijn niet zomaar gebouwen. Voor de eigen geloofsgemeenschap is de kerk belangrijk als ontmoetingsplek. Maar ook anderen zijn vaak geïnteresseerd in wat er in een kerkgebouw te zien valt.

Hoe gastvrij zijn de kerkgebouwen voor plaatsgenoten, dagjesmensen en toeristen buiten de diensten en vieringen om? Worden in uw kerkgebouw bijvoorbeeld rondleidingen, exposities of lezingen georganiseerd? Is de kerk (tijdelijk of dagelijks) open voor geïnteresseerde bezoekers?

Meld uw kerkgebouw dan aan voor de Verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland. Dat kan tot 15 februari. Door een deskundige jury worden minimaal tien kerken in Gelderland en Overijssel genomineerd. De genomineerde kerken worden geportretteerd in een speciaal magazine en van elke kerk wordt een promotievideo gemaakt. Beide kunnen de kerken naderhand gebruiken voor hun eigen promotieactiviteiten.
 
Op donderdagavond 14 mei vindt tijdens een feestelijke bijeenkomst de verkiezing plaats en worden de winnaars van de juryprijs, de publieksprijs en de aanmoedigingsprijs bekendgemaakt. Hieraan zijn interessante geldbedragen verbonden. Aan aanmelding en eventuele nominatie zijn geen kosten verbonden. Deze verkiezing wordt georganiseerd om gastvrije kerken een grotere bekendheid te geven. 
 
Voor meer informatie neemt u contact op met Alinda van Ginkel 
Klik hier om naar de website te gaan waar u zich kunt aanmelden. 

Deze prijsvraag is een initiatief van stichting Welkom in de Kerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Provincie Overijssel.

verkiezing Meest Gastvrije Kerk Overijssel


Terug
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl