> agenda

Agenda

 
16 februari 2020, 19:30 uur

Op weg naar Taizé-viering in Goes

Doopsgezinde kerk, Westwal 41, Goes

Binnenkort start een nieuwe serie zangavonden van Zingen in Verbondenheid onder leiding van Nico Dekkers. Dit ter voorbereiding van de Taizé-viering op 15 maart 2020 ’s-avonds, in de Geerteskerk in Kloetinge. 

De Taizé-vieringen vinden hun oorsprong in de oecumenische broeder-gemeenschap in het dorpje Taizé, vlak bij Cluny in de Franse Bourgogne (www.taize.fr/nl). 
‘Niets opent de deuren van het vertrouwen in God beter dan de schoonheid van menselijke stemmen die samen zingen. Deze schoonheid laat ‘de vreugde van de hemel op aarde’ doorschemeren…’ En: ‘De Liederen uit Taizé zijn eenvoudig, maar het gebruik in een gemeenschappelijke gebedsdienst vraagt om voorbereiding ten einde het meditatieve karakter van het gebed niet te verstoren.’
Deze voorbereiding vindt plaats tijdens de zangavonden van Zingen in Verbondenheid. Een aantal Taizé-liederen - veelal meerstemmig - wordt ingestudeerd, waarbij de meditatieve sfeer van Taizé al wordt ervaren. Wil je dat meebeleven, kom dan meezingen. Zangervaring is niet vereist. 

Praktische informatie
Data: woensdagen 19 en 26 februari en 4 en 11 maart  
Tijd: 19.30 - 21.00 uur 
Plaats: Doopsgezinde kerk, Westwal 41, Goes 
Bijdrage: € 15,- voor de gehele serie

Er is parkeergelegenheid op loopafstand in de parkeergarage aan de Westwal en op het nabijgelegen parkeerterrein Koepoort. De kerk is rolstoeltoegankelijk. 
Info en aanmelding: graag zo spoedig mogelijk (niet later dan zaterdag 31 januari 2020) via mail zingeniv@gmail.com of per telefoon 0113 223 900.

Het is de bedoeling aan de gehele serie deel te nemen; eventuele afwezigheid in overleg bij aanmelding. 
Zingen in Verbondenheid werkt samen met de doopsgezinde gemeente en de VVP in Goes. Informatie: www.dggoes.doopsgezind.nl, www.vrijzinniggoes.nl en www.nicodekkers.nl.

Zingen Taizé


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl