> nieuws

Nieuws

 
23 december 2019

'All you need is love-actie' in Apeldoorn

De doopsgezinde gemeente Apeldoorn heeft besloten om per jaar een bedrag van maximaal € 5.000,= te reserveren voor sponsorprojecten, die aangedragen worden door gemeenteleden.
Dat kan een sponsorloop van een kleinkind zijn dat geld ophaalt voor een goed doel. Of de ondersteuning van een Apeldoorns initiatief. Of het kan gaan om financiële hulp, zoals in onderstaande situatie.

Stephen Maqsood komt uit Pakistan. Hij is 40 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij is verpleegkundige en zij schoonheidsspecialiste. Dit lijkt een normale situatie, maar hun verhaal is speciaal.

Het leven voor christenen in Pakistan is een hel. Ze krijgen geen kansen, kerken worden belaagd en mensen worden persoonlijk aangevallen. Daarom zijn Stephen en zijn gezin vijf jaar geleden gevlucht uit Pakistan. Ze kwamen eerst terecht in Griekenland, waar Stephen geprobeerd heeft een restaurant op te bouwen, omdat koken zijn grote hobby is. Zijn vrouw en kinderen kregen daar een verblijfsvergunning, maar hij niet. Daarom besloten ze verder te gaan. Stephen ging in april 2019 naar Nederland, waar het hele gezin graag zou willen wonen. Hij woont nu in het AZC in Apeldoorn, maar de andere leden van zijn gezin moesten zich in Duitsland nabij Münster vestigen.

Anne-Jet Bennink, lid van de doopsgezinde gemeente Apeldoorn, kwam als vrijwilliger bij het AZC terecht en maakte daar kennis met Stephen. Stephen wilde graag naar de kerkdiensten komen en raakte zo betrokken bij de doopsgezinde kerk in de Paslaan.

De doopsgezinde gemeente wilde het gezin graag een 'ALL YOU NEED IS LOVE' handreiking doen. Dus huurde de gemeente een vakantiehuis, zodat het gezin tijdens de kerstvakantie samen kon zijn en kerstmis kon vieren.

Voor meer informatie over ALL YOU NEED IS LOVE: AnneJet Bennink

liefdadigheid Apeldoorn


Terug