> agenda

Agenda

 
20 januari 2020, 19:00 uur

Interreligieuze bijeenkomst '75 jaar vrijheid'

Tivoli Vredenburg, Utrecht

Op maandag 20 januari 2020 is H.K.H. Prinses Beatrix aanwezig bij de bijeenkomst '75 jaar vrijheid' van het interreligieuze netwerk In Vrijheid Verbonden in Utrecht. Hoofdspreker is politicus Jesse Klaver. Daarnaast is er een presentatie van vertegenwoordigers van het boeddhisme, hindoeïsme, jodendom, christendom, islam en humanisme.

Jesse Klaver (fractievoorzitter GroenLinks): 'De vrijheid om te mogen zeggen wat we willen zeggen, om te mogen zijn wie we willen zijn, mogen we nooit vanzelfsprekend nemen. Het vraagt
aanpassingsvermogen en de kracht om door te zetten.'

In Vrijheid Verbonden
In Vrijheid Verbonden is een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomen en de handen ineen slaan om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie. 

Dhr. Lalbahadoersing, voorzitter stuurgroep In Vrijheid Verbonden: 'We willen de rijkdom laten zien van de diverse religieuze en levensbeschouwelijke tradities in Nederland. We hebben respect voor het eigen geluid van een ieder. En we proberen publiek uitdrukking te geven aan gevoelens van waardering. Door bezinning en ontmoeting proberen we de tolerantie uit te bouwen en te verdiepen.'

De eerste presentatie van In Vrijheid Verbonden vond plaats op 15 december 2005 op initiatief van het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix in de Dom in Utrecht. De gemeente Utrecht is mede-gastheer van In Vrijheid Verbonden.

De bijeenkomst vindt plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht van 19.00-21.00 uur.
Meer over In Vrijheid Verbonden is te vinden via www.invrijheidverbonden.nl.

In Vrijheid Verbonden


Terug