> agenda

Agenda

14 december 2019, 16:00 uur

Fotogalerie De Gang: De ark van de kikkers

Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43, Haarlem

Fotogalerie De Gang nodigt u uit voor de feestelijke opening van de expositie De ark van de kikkers.

In Ecuador fotografeerde Peter Lipton tientallen kikkers die verblijven op de zogenaamde 'balso de los sapos', de ark van de kikkers. De amfibieën zijn daar om ze voor uitsterven te behoeden. Bedreigingen vormen onder andere ziektes, schimmelinfecties en klimaatverandering. De selectie van de kikkers, die met de camera zijn vastgelegd, is gebaseerd op hun mooie en/of bijzondere uiterlijk of op de zeldzaamheid van de soort. De fotograaf wil met deze foto’s het visuele spektakel van de kwetsbare wereld om ons zichtbaar maken.

De opening zal op zaterdag 14 december om 16 uur plaatsvinden. Fotograaf Peter Lipton zal dan ook geïnterviewd worden. Verder houdt Gemma Venhuizen biologe en wetenschapsredacteur van het NRC, een inleiding. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Carolan's Brew. 

Voor meer informatie kijk op: http://www.fotogaleriedegang.nl/nu-te-zien/

Fotogalerie De Gang
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente te Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk.
Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat.

fotogalerie De Gang ark kikkers


Terug