> agenda

Agenda

 
13 maart 2020, 10:00 uur

GDB-retraiteop 13, 14 en 15 maart 2020

Buitengoed Fredeshiem, Eiderberg 2, Steenwijk De Bult

De GDB organiseert dit jaar één gemengde retraite die - onder ervaren leiding - op eigen wijze wordt uitgewerkt. Het thema is 'De Reis van de Held'. De retraite wordt gehouden op Buitengoed Fredeshiem in Steenwijk.

Retraite
Retraite voor vrouwen, mannen en (echt)paren
Vrijdag 13, 14 en 15 maart 2020
Thema: 'De Reis van de Held'
Leiding: drs. Marjan Kip, pastoraal werker (Almere); ds. Christine Schlette (de Knipe); ds. Marion Bruggen (Groningen)

Maximaal 25 deelnemers

Over de retraite
'Bomen hebben wortels maar mensen moeten verdergaan.' Gedreven door een verlangen, een nooit verzadigd zijn, een zoeken naar een thuis. Eenvoudig is het niet want onderweg zijn er verleidingen en is er twijfel, onmacht  en onzekerheid. Maar als die mens het aandurft om haar roeping te volgen, vindt er gaandeweg een transformatie plaats. Een ontdekken van haar ware aard en bestemming. 

In de grote wereldverhalen en in de bijbelse verhalen wordt al duizenden jaren verteld van deze reis. Joseph Campbell heeft in zijn boek De held met de duizend gezichten beschreven langs welke gebieden de reis gaat. In deze retraite laten we ons inspireren door zijn ontdekkingen. 

We staan stil bij verschillende halteplaatsen. Onvrede, roeping, drempels, woestijn, draken, engelen, beproevingen, een schat en een weg naar huis. We vinden er herkenningspunten voor ons eigen leven. Inspirerende beelden om onze reis te vervolgen en in beweging te komen als we zijn vastgelopen. 
'De mensen weten heg noch steg... zijn altijd naar hun huis op weg.' We nodigen je uit om mee te gaan op reis!

Praktische informatie
Deelnameprijs: € 210,- tot € 220,- p.p. (eigen kamer), of € 185,- tot € 195,- p.p. (samen 2-pers. kamer).
De deelnameprijs is exclusief annuleringsverzekering. De deelnameprijs is variabel gemaakt i.v.m. de stijgende kosten. De minimale prijs is 210 euro voor 1-persoons kamer. Wie meer kan en wil betalen mag tussen de 210 en 220 euro betalen. De minimale prijs voor 2-persoons kamer is 185 euro. Wie meer kan en wil betalen kan tussen de 185 en 195 euro betalen.

Klik hier voor de contactgegevens (pagina 1) en het aanmeldformulier (pagina 2). 

GDB retraite 2020


Terug