> agenda

Agenda

 
9 december 2019, 20:15 uur

Bas Heijne in Het Dopers Gesprek

Doopsgezinde kerk, Singel 452, Amsterdam

Op 9 december spreekt schrijver en publicist Bas Heijne in het laatste Dopers Gesprek van dit seizoen over zijn nieuwe essay Mens/Onmens (verschijnt in januari), waarin hij analyseert hoe waarheid en identiteit tot de grote hedendaagse obsessies werden en hopeloos met elkaar verstrengeld raakten.

Bas Heijne (1960) verwierf de afgelopen decennia grote bekendheid als schrijver van onder andere de roman Suez, de essaybundels De Wijde Wereld, Onbehagen en Staat van Nederland, en zijn columns in NRC Handelsblad. In 2017 werd hem de prestigieuze P.C. Hooftprijs toegekend. Hij woont tegenwoordig in Parijs.

Het gesprek met Bas Heijne is de afsluiting van een serie persoonlijke ontmoetingen die dit najaar weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvinden. In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in gesprek met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving: Het Dopers Gesprek.

Schuif aan, luister en ga - desgewenst - mee in gesprek.
Aanmelden is gratis maar niet vrijblijvend; er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen wij op je komst!
Mail voor meer informatie en/of aanmelding naar secretaris@vdga.nl | 020 624 6573.

Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452 te Amsterdam (nabij het Koningsplein)
9 december 2019, 20.15 uur - 22.00 uur.

Bas Heijne identiteit waarheid


Terug