> agenda

Agenda

 
8 december 2019, 15:00 uur

Jong talent in Blokzijl

Doopsgezinde kerk, Breestraat 2, Blokzijl

Aan het unieke concert van 8 december werken drie jonge talenten van de Ferwerda Academie mee. Hoornist Chris Nicolai uit Nijega, fluitiste Jannemein Wiersma en violiste Syl van Heeringen zullen apart en samen een concert geven met als begeleider Rein Albert Ferwerda (piano). Tevens zal Janny Bennen-Stakelbeek, de bekende organiste in deze regio, haar medewerking geven. 

Het concert begint om 15.00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren. Toegang: € 5 p.p. Reserveren: albertjager@planet.nl

Chris Nicolai krijgt sinds 2011 hoornles van Oeds Jongsma. Chris speelt in verschillende korpsen en orkesten en is vaste speler bij het Jeugd Orkest Nederland en het Frysk Jeugd Orkest. Dit jaar verleende een vakjury bij het proefspel van de Classic Young Masters hem de eervolle toekenning tot laureaat. 

Fluitiste Jannemein Wiersma (2003) volgt al sinds haar vijfde jaar lessen aan diverse muziekscholen. Tegenwoordig speelt zij in het A-orkest CMV Advendo Franeker en het schoolorkest van het Beyers Naudé (Leeuwarden). In 2019 is zij toegelaten tot de zomeracademie van de Nederlandse Fluit Academie.

Violiste Syl van Heeringen (2003) heeft o.a. haar vioolopleiding gevolgd aan de Doesburg Vioolschool van Anneke Volbeda. Zij speelt in het Frysk Jeugd Orkest en is daar plaatsvervangend concertmeester. Zij is op tournee geweest in Italië en Frankrijk. 

De Ferwerda Academie, gevestigd in Drachten, is opgericht in 2005 door Rein Albert Ferwerda. Deze academie is de voortzetting van de talentenklas zoals deze tot 2004 functioneerde op het Centrum voor de Kunsten Meldij in Drachten.

’s Ochtends tijdens de kerkdienst in ’t Lam (aanvang 10.15 uur) zullen Chris, Jannemein en Syl o.l.v. Rein Albert Ferwerda meewerken aan de dienst die geleid wordt door ds. Andries Bakker uit Blokzijl.


Terug