> agenda

Agenda

 
24 januari 2020, 20:15 uur

't Lam Ontmoet: Helmert Woudenberg met 'Carmiggelt'

Doopsgezinde kerk, Breestraat 2, Blokzijl

Vanaf 1947 tot 1975 schreef Simon Carmiggelt elke dag een Kronkel. Nu, meer dan veertig jaren na Carmiggelts dood, blijkt dat de tijd dit oeuvre niet heeft aangetast. Integendeel: zijn scherpe blik, zijn interesse in het menselijk onvermogen en zijn beeldende taal tillen zijn verhalen moeiteloos over de jaren heen. Tegelijk spreekt er uit zijn verhalen een vanzelfsprekend mededogen met buitenstaanders en mensen waar 'iets mee is'.

In de voorstelling 'Carmiggelt' speelt Helmert Woudenberg op grond van de Kronkels een aantal grappige maar ook droefgeestige gebeurtenissen en kleurrijke maar ook ontroerende personages. Acteur, toneelschrijver en regisseur Helmert Woudenberg (73) zagen en zien we regelmatig in onder andere Blue Movie, Max Havelaar, Van God Los, Baantjer en Flikken Maastricht. Hij is lid van Toneelgroep Jan Vos dat sinds september 2019 langs de theaters toert met de succesvolle productie 'Gas'. 

Kosten ticket: € 10,-
Reserveren kan door te mailen, klik hier.

't Lam Ontmoet

Door het organiseren van activiteiten wil de doopsgezinde gemeente Blokzijl plaats bieden aan samenkomsten voor cultuur en educatie.


Terug