> nieuws

Nieuws

 
14 november 2019

De Vrede dienen

Gedurende bijna twee jaar heeft de projectgroep Gewetensverhalen van de doopsgezinde gemeente Aalsmeer gewerkt aan het tot stand komen van een boek en korte film. Het boek met de titel De Vrede dienen en de film Wat zou jij doen? bevatten verhalen van doopsgezinde gewetensbezwaarden en van doopsgezinde mannen die er wel voor kozen dienst te doen, of op vredesmissie te gaan. Aanleiding voor de producties was de wens de verhalen van de mannen die deze keuze moesten maken, te bewaren.

Ongetwijfeld kennen mensen in andere doopsgezinde gemeenten ook zulke verhalen, of hebben erover gehoord. Daarom wordt op 23 november tijdens het middagprogramma van de landelijke Gemeentevergadering (voorheen Broederschapsvergadering) in Amsterdam aan alle doopsgezinde gemeenten in Nederland een exemplaar aangeboden. Dankzij sponsoring is het mogelijk dit kosteloos te doen.

De bedoeling is dat boek en film gebruikt worden bij bijeenkomsten en kringen. Zo kan na het bekijken van de korte film een gesprek met elkaar aangegaan worden over de mogelijkheden en manieren om vandaag de dag vrede te bevorderen, in kleine en brede kring. Achterin het boek zijn discussievragen opgenomen.

Heeft u als organisatie of gemeente interesse het boek en/of wilt u de link naar de film ontvangen, dan kunt u contact opnemen via dit mailadres.

Zie ook de teaser op de website van de DG Aalsmeer.

De Vrede dienen verhalen gewetensbezwaarden


Terug