> agenda

Agenda

 
17 november 2019, 17:00 uur

Leonard Cohen popdienst in Westzaan

Grote kerk, Kerkbuurt 37 (ingang Torenstraat), Westzaan

Dit jaar een popdienst rondom de muziek van Leonard Cohen.
Wie kent niet zijn bekendste nummer ‘Hallelujah’? Ook de jongere generatie kent dit nummer door de vertolking hiervan door zangeres Lisa bij ‘The Voice of Holland’. De oudere generatie kent het misschien door de cover van Jeff Buckley of John Cale. Maar de oorspronkelijke versie is van Leonard Cohen.

Het is niet meer voor te stellen dat dit nummer in eerste instantie helemaal niet aansloeg. Nu wordt dit lied ook in kerkdiensten, rouw- en trouwdiensten volop gezongen dan wel beluisterd. Maar … wie begrijpt eigenlijk waar het lied over gaat? Het ‘Hallelujah’ wordt altijd uit volle borst meegezongen, maar wie op de tekst let ziet dat dat niet gepast is. In het lied zitten verwijzingen naar het verhaal van ‘David en Bathseba’ en van ‘Simson en Delila’. Wat heeft dat te betekenen? Kortom: voer voor een popdienst! Op zoek naar de diepere betekenis achter het lied.

Het wordt dit jaar een ingetogen dienst, waarin solozanger Martijn van Kogelenberg de liederen van Cohen zal vertolken. Net als Cohen heeft hij een prachtige warm stem waarmee hij je van de sokken blaast. Het thema van de dienst is: ‘Gebroken, maar niet stuk’ naar aanleiding van die beroemde zin uit het lied Anthem “In alles zit een barst; maar zo komt het licht binnen”.

De toegang tot de dienst is gratis. Wel is er een collecte voor de kerk en voor een opvanghuis van het Leger des Heils in Zaandam voor dak- en thuisloze jongeren tussen de 18 en 23 jaar.

Datum:                        zondag 17 november
Aanvang:                    17.00 uur
Voorprogramma:        16.30 uur (deur open: 16.00 uur)

Meer weten? 

Mail naar de predikant of kijk op de website

popdienst Hallelujah Westzaan


Terug