> agenda

Agenda

 
10 november 2019, 17:00 uur

Burgemeester Femke Halsema preekt over Mozes

Singelkerk, singel 452, Amsterdam

Wat is het belang van wetten en recht in een samenleving? Burgemeester Femke Halsema preekt hierover a.s. zondag bij de start van een nieuw seizoen van de Preek van de Leek in de Amsterdamse Singelkerk. 

Aan de hand van het Bijbelboek Exodus, waarin Mozes van God de Tien Geboden ontvangt, spreekt de GroenLinkse politica over recht en gerechtigheid. Zangeres Roosmarijn Luyten zal twee songs van Nick Cave ten gehore brengen. Er is pianospel van Maartje Meijer. 

Vanwege de verwachte toeloop wordt aangeraden op tijd te komen, er is maar een beperkt aantal zitplaatsen aanwezig. 

Voor de Preek van de Leek worden bij voorkeur Amsterdammers gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

De volgende leken zullen de komende zondagen preken:

-      17 november: ondernemer Duncan Stutterheim
-      24 november: topkok Joris Bijdendijk
-         1 december: minister Sigrid Kaag

Waar  Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW  Amsterdam
Tijd    17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop; kerk open om 16.30
     

 

Burgemeester Femke Halsema Preek van de leek


Terug