> agenda

Agenda

 
17 november 2019, 17:00 uur

Duncan Stutterheim Preek van de Leek in Amsterdam

Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

Duncan Stutterheim (1971) is een veelzijdige ondernemer, eigenaar van het Westergasterrein en de A’DAM Toren. Hij werd vooral bekend als organisator van dansevenementen als Sensation en Mysteryland. Zijn succesvolle bedrijf ID&T dat hij samen met zijn te vroeg overleden broer Miles had opgezet, verkocht hij in 2013 aan een Amerikaans bedrijf. Met het geld startte hij onder meer Nachtlab, dat jonge ondernemers in de muziek op weg helpt.

Samen met twee andere ondernemers kocht hij in 2012 de oude Shelltoren aan het IJ in Amsterdam-Noord. Het werd de nieuwe thuisbasis van bedrijven uit de muziekindustrie en het bekendste uitzichtpunt van Amsterdam: de A’DAM Toren. Duncan steunt ook tal van sociale projecten, zoals voorschoolse opvang in Oost voor hen die dat zelf niet kunnen betalen. In 2018 kocht hij het Westergastterrein om het te behouden voor het culturele uitgaansleven van het stad.

Praktische informatie:
Waar:  Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW  Amsterdam
Tijd:   17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop
Prijs:  Toegang vrij, collecte aan het einde van de kerkdienst

Meer info: preekvandeleek.amsterdam

In Preek van de Leek houden de deelnemers een persoonlijk betoog over een bijbeltekst die ze zelf hebben uitgekozen. Een alternatieve kerkenraad ziet erop toe dat alle onderdelen van een kerkdienst aan bod komen. Preek van de Leek wordt georganiseerd door Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam.

Preek van de Leek Amsterdam


Terug