> agenda

Agenda

 
5 november 2019, 20:00 uur

Dag Hammarskjöld: stilte, roeping en overgave

Petruskerk, Snuiverstraat 2, Krommenie

Avond in Krommenie over enkele teksten van Hammarskjöld. 'Leven met als doel 'geleefd te worden' door de verbinding met God.' Zo lezen we in het dagboek 'Merkstenen' dat hij na een tragisch vliegtuigongeluk in 1961 naliet. Als Secretaris Generaal van de Verenigde Naties zette Hammarskjöld zich volledig in voor de taak waartoe hij geroepen was.

Dat hij tegelijkertijd als diep gelovig mens zijn zielenroerselen aan het papier toevertrouwde was slechts een enkeling bekend. Na zijn dood werden deze aantekeningen gebundeld en uitgeven en - inmiddels - veelvuldig vertaald. Deze avond lezen we samen enkele van zijn teksten en proberen we in- en mee te voelen wat hem bewoog. Ook bekijken we de stilteruimte die hij destijds in het gebouw van de VN heeft ingericht, het raam dat Chagall na zijn dood voor hem gemaakt heeft èn zal het 'Alle Menschen werden Brüder' niet ontbreken.  

Kortom u krijgt een kennismaking met een gelovig en bewogen mens uit de twintigste eeuw. De begeleiding is in handen van Kok Klever.  


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl