> agenda

Agenda

 
5 oktober 2019, 16:30 uur

Rinus van Warven: Advaita Vedanta en christendom

Bleekkerk, Hofstraat 1, Almelo

Religies en de westerse cultuur barsten van tegenstellingen tussen het goddelijke en het menselijke, het hemelse en het aardse, het eeuwige en het tijdelijke, met negatieve gevolgen voor mens en samenleving.

Van kerk en christendom verwacht men een bezielend geluid. Maar zij zitten zelf in een crisis. Kan een stroming uit het klassieke India als Advaita Vedanta, die zegt dat de wereld niet 'twee' is maar 'één', ons iets leren? Zou dit bewustzijn onze kwaliteiten, zoals liefde, mededogen, verdraagzaamheid, geduld en nederigheid, kunnen versterken?

Drs. Rinus van Warven studeerde theologie en cultuurfilosofie. Hij is werkzaam als redacteur/journalist, pastor, uitgever, verhalenverteller en docent, en gaat voor in spirituele vieringen. 

Over de Bleeklezingen

De Vereniging van Vrijzinnig Godsdienstigen (VVG) organiseert in samenwerking met de Doopsgezinde Gemeenten in Twente ook in 2019/2020 een gevarieerd programma. Er zijn o.a. verschillende lezingen, workshops en optredens. Uitgenodigd worden filosofen, humanisten, schrijvers, musici, theologen, gnostici en acteurs om ons te inspireren. De Bleeklezingen zijn op de eerste zaterdag van de maand, tussen september en april.

 

Advaita Vedanta Bleeklezingen


Terug