> agenda

Agenda

 
20 oktober 2019, 14:30 uur

Guy Dilweg: 'Om de aarde en de arme' in Hoorn

Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn

In Nederland krijgen we er allemaal mee te maken: we moeten 'van het gas af'. Een ingrijpende maatregel, maar lossen we daarmee onze problemen met de aarde op? Wie biedt er een raamwerk om de ontwikkelingen in deze wereld te plaatsen? Wie schetst er een levenshouding waarmee wij en onze kinderen de toekomst in kunnen?

Volgens Guy Dilweg vinden we die in de 'groene' encycliek Laudato si' (2015) van paus Franciscus, en in de levensvorm en spiritualiteit van de 'Poverello', de heilige Franciscus van Assisi. Paus en Poverello hebben alles met elkaar te maken. Bij beide mensen draait het om de eerbied voor de aarde en de arme, allebei lievelingen van de Schepper.

Op zondagmiddag 20 oktober zal Guy Dilweg een presentatie geven met volop gelegenheid tot uitwisseling en bezinning. Guy is franciscaan en stichter van het Franciscaans Milieuproject in Stoutenburg. Van 1991 tot 2017 leefde daar een gemeenschap in verbondenheid met de natuur. Hij is in Nederland één van de promotoren van Laudato si', de encycliek van paus Franciscus over de arme en de aarde.

Toegang € 5,- (meer mag, minder liever niet)

Foto: Door Guy Dilweg - wikiportret.nl.

Laudato si' Guy Dilweg


Terug