> agenda

Agenda

 
5 oktober 2019, 10:00 uur

INLIA: 'Kunnen we erover praten?'

EmmaŁskerk, Noordewierweg 131, Amersfoort

Mpho Tutu van Furth is keynote speaker op de landelijke ontmoetingsdag van de interkerkelijke vluchtelingenorganisatie INLIA in Amersfoort. De dominee, auteur en dochter van Desmond Tutu woont tegenwoordig in Nederland.

Ze spreekt op de bijeenkomst over het omgaan met polarisatie. Hoe spreken we met elkaar over onderwerpen als vluchtelingen of racisme? Of vermijden we deze discussies, uit angst voor conflict? Als we het gesprek wél voeren: hoe voorkomen we dat het families, vriendenclubs of geloofsgemeenschappen splijt?

INLIA koos Mpho als gastspreker naar aanleiding van het boek over vergeving dat zij samen met haar vader Desmond schreef. INLIA-directeur John van Tilborg werd erdoor geraakt.

Na de speech zijn er dialoogtafels over hetzelfde thema, om ervaringen te delen en elkaar de hand te reiken. Hayarpi Tamrazyan, die bekend werd door het langdurige kerkasiel in de Bethelkapel in Den Haag, sluit de dag af. 

De dag is gratis toegankelijk voor alle leden van betrokken geloofsgemeenschappen, zoals de onze. Mensen moeten zich wel aanmelden, via krp@inlia.nl

Klik hier om de poster te zien.

polarisatie INLIA Tutu


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl