> agenda

Agenda

 
26 oktober 2019, 10:00 uur

WereldWerk-festival op Dopersduin

Dopersduin, Oorsprongweg 3, Schoorl

Op zaterdag 26 oktober wordt het WereldWerk-festival gehouden op Dopersduin. 
We gaan dan bouwen aan het huis van WereldWerk dat bestaat uit duurzaamheid, solidariteit en vrede. Er zullen verschillende workshops zijn, films, theater en muziek. Het festival is een uitgelezen moment om nieuwe contacten leggen en gezellig bij te praten met bekenden.

Vanaf vrijdagavond kun je in Dopersduin slapen. En op zondagochtend is er een liefdevolle bijeenkomst met zang, meditatie, gebed en inspirerende woorden in de kerk. Kijk voor het gehele programma hieronder.

Tijdens het festival zal op verschillende manieren een verbinding worden gelegd tussen mensen, de maatschappij en God. Het zal een feest worden van herkenning en ontdekking. Herkenning, omdat we elkaar ontmoeten en beseffen dat ook anderen bezig zijn met vraagstukken rond vrede, hulp en duurzaamheid. En ontdekking, omdat we mensen ontmoeten die vanuit hun gedrevenheid daaraan handen en voeten geven. 

Het festival is voor iedereen die zich inzet voor vrede, hulp en duurzaamheid. Maar ook voor iedereen die daarover vragen heeft en/of antwoorden zoekt. De bijeenkomst is voor jong en oud - of je nu al heel lang de vredesvlag laat wapperen of net voor het eerst een spaarlamp hebt gekocht. Het festival is voor iedereen die vanuit zijn of haar overtuiging bezig is met God, de mens en de schepping, of daarbij steun zoekt.

Geef je nu op via: wereldwerkfestival@gmail.com
Vermeld of je alleen voor het festival komt of voor het hele weekend. 
Met wie je komt en hoe oud een ieder is. Geef ook je dieetwensen of andere wensen door. Daarna ontvang je een bevestiging en betaalinformatie.

We verwelkomen je graag zaterdag om 9.30 met koffie en thee. Om 10 uur start het programma. 

Wat kost het festival? Niks! Wel zijn er kosten voor de koffie/thee/lunch €10,- (kinderen tot 12 jaar gratis).

Blijf je van vrijdag (15.00) tot en met zondag (na de lunch)? Koffie/thee en alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Dopersduin rekent een toeristenbelastingtoeslag van € 1,80 per persoon per nacht. Dit bedrag zit in de prijs verwerkt. Er wordt wel verwacht dat we meewerken...!

De kosten voor kinderen vanaf 4 jaar: € 35; voor niet-werkende jongeren € 55,-; voor volwassenen in slaaphuis 1 € 135,- en in slaaphuis 3 € 195,- (inclusief linnenpakket). Er geldt een toeslag van € 30 als je de kamer alleen bezet. Een linnenpakket kan voor slaaphuis 1 gehuurd worden voor € 8,50.

Als de kosten bezwaarlijk zijn kan mogelijk een regeling aangeboden worden. Neem hierover contact op met de penningmeester van WereldWerk: Roel Meihuizen.

Programma Festival Het Huis van WereldWerk

Motto: hoopvol - uitnodigend – feestelijk – EN stimulerend
binnen een maatschappelijke context die veel mensen zorgen geeft en in de tang houdt en daardoor andere mensen na aan het hart gaat. 
Oftewel IN de wereld en niet VAN de wereld (Margreet van der Werff-Stelling).

    • Er is kinderopvang voor 0-4 jarigen.
    • Ruud Mooij zingt en speelt als troubadour vrede, solidariteit en duurzaamheidsliederen. 
    • Er zijn tafels/informatiestands met info over verschillende projecten zoals STOP Wapenhandel, Oxfam Novib met STOP belastingontwijking - leuker kunnen we ’t niet maken, wel eerlijker. En Christian Peacemaker Teams.
    • Er is een tafel voor kledingruil. Neem dus de kleding waar je op uitgekeken bent mee en kom thuis met een flitsende nieuwe garderobe!

9.30   Inloop, koffie/thee SERRE
10.00  Opening door de voorzitter van Doopgsgezind WereldWerk: Waldemar Epp KERKZAAL
10.10  Voorstellen bestuursleden en aanwezigen KERKZAAL
10.20  Muzikale omlijsting met Ruud Mooij: we gaan samen een lied leren! KERKZAAL
10.45  Workshop 1 (12-100): Duurzame leefstijl: hoe doe je dat zelf? (Sietske van der Veen) MENNOZAAL
           Workshop 2 (12-100): Sustainable Development Agenda 2030 VN (Henk Blom) DUINZAAL
           Workshop 3 (12-100): Improtheater  (Maaike Ament) KERKZAAL
           Workshop 4 (12-100): Film over Bethsaida, ziekenhuis in Tanzania (en gesprek met Els de Quant) SIMONSZAAL
           Workshop 5 (6-12): Plastic en ander afval vanaf een motorloos zeiljacht tussen Kaapstad en Europa (Theo te Winkel) SERRE BIJ DE PIANO
           Workshop 6 (0-6): Spelen in de kinderhoek en voor de oudsten flessenpost KINDERHOEK

11.45 Spreker en beelden ‘An ocean story’ met Sander van Weert KERKZAAL. Documentairemaker Sander van Weert werkt en werkte onder meer in opdracht van Dopper, WakaWaka, Cordaid, Unicef, The Economist en de Europese Unie. Zijn documentaires gaan over maatschappelijke thema’s als armoede, (sociaal) onrecht, vervuiling en klimaatverandering. Daarbij belicht hij niet alleen de problemen, maar ook mogelijke oplossingen en de mensen die zich daarvoor inzetten. Eind september ging in het Tuschinski zijn documentaire ‘An Ocean Story’ in première, over de bedreigde leefbaarheid van onze oceanen. Op het WereldWerk-festival op 26 oktober komt Sander vertellen over zijn ervaringen, ontmoetingen en inzichten die hij in de loop der jaren opdeed – uiteraard afgewisseld met prachtige en soms schokkende beelden uit zijn films.

12.30 Lunch EETZAAL
13.30 Samen met Ruud Mooij het lied zingen dat we geleerd hebben KERKZAAL

14.00 Workshop 1 (12-100): Het hoe en waarom van quilten en het praktisch doen (Erica Wouterloot) KERKZAAL
          Workshop 2 (12-100): Menno’s Global Village in Nepal (Kira, Lotte en Dorus, Eva, Mirjam en Rivka ) MENNOZAAL
          Workshop 3 (12-100): Luchthavenpastoraat (Theo te Winkel) DUINZAAL
          Workshop 4 (12-100): Christian Peacemaker Teams in de praktijk van alledag in conflictgebieden (Annelies Klinefelter) SIMONSZAAL
          Workshop 5 (6-12): Spelen met vrede (Margreet Stelling en Maarten van der Werf) SERRE BIJ DE PIANO
          Workshop 6 (0-6): Spelen bij het klimduin en voor de oudsten een spel

15.00 Koffie/thee SERRE
15.30 DE quiz… KERKZAAL
16.00 De kracht van muziek in conflictgebieden, wat gebeurt er op de West Bank? Interactieve presentatie met aandacht voor Musicians Without Borders en Tent of Nations door Pieter Kat KERKZAAL
16.45 Afsluiting festival met gitaar en zang: LOVE PEOPLE en ons eigen lied met Ruud Mooij. Tot slot: de fles...  KERKZAAL

18.00 Diner voor wie blijven EETZAAL
20.00  Film Naidja and the Uprising (en gesprek met Els du Rieu) SIMONSZAAL

Zondagochtend 27 oktober (voor de blijvers)
10.30  Liefde voor onze schepping met zang, meditatie, gebed en inspirerende woorden: liefdevolle bijeenkomst met Martine van Wolfswinkel van A Rocha (over het thema Water) KERKZAAL
11.30 Koffie/thee SERRE
12.30  Lunch en ook de blijvers gaan weer naar huis.. EETZAAL

WereldWerk festival


Terug